Panna Cotta este o budinca rece italiana. Un desert usor, ideal pentru zilele calduroase de vara care poate fi servit cu dulceata, sos de fructe sau numai cu fructe. Reteta am gasit-o pe blogul Isabelei.
Timp de preparare: 30 de minute si vreo 2 ore de asteptare
Timp de preparare: 30 de minute si vreo 2 ore de asteptare
Ingrediente:
-500 ml smantana dulce
-500 ml lapte
-200 gr zahar pudra
-30 gr gelatina
-500 ml smantana dulce
-500 ml lapte
-200 gr zahar pudra
-30 gr gelatina
-1 plic vanilie bourbon
Mod de preparare:
Intr-un bol se
pune gelatina la umflat in putina apa rece pentru aproximativ 10 minute.
Apoi se adauga peste smantana ,se pune pe foc si se lasa
pana se dizolva total gelatina. Atentie: nu trebuie adus la punctul de fierbere
deoarece gelatina isi pierde proprietatile.
Intr-un vas se adauga zaharul si laptele si se lasa pe foc doar
pana se topeste zaharul Atentie: nu trebuie sa fiarba.
Se amesteca apoi
laptele cu smantana si se adauga plicul de vanilie bourbon.
Se toarna lichidul
in diverse recipiente si se da la frigider.
Eu am preferat sa servesc panna cotta cu fructe: portocala, ananas si
visine.
Vai ce pofta imi face! Le-ai decorat foarte frumos cu feliutele cu fructe.
RăspundețiȘtergereMerci frumos; Nu prea am talent la ornat dar imi dau silinta sa iasa cat mai frumos
RăspundețiȘtergere