O expresie romaneasca zice "Dar din dar se face rai". Asa se intampla si cu aceasta reteta. Eu am vazut-o pe site-ul lalena.ro dar citind reteta am descoperit ca si ea a gasit-o pe blogul Nataliei.
Nu stiu daca pozele mele sunt la fel de tentante ca ale lor dar totusi sper sa conving pe cineva s-o incerce caci merita!
Ingrediente:
-pentru bilutele de cocos:
-250 g branza de vaci
-50 g nuca de cocos
-50 g zahar
-2 oua
-2 linguri amidon alimentar
-pentru blat:
-60 g zahar
-4 oua
-2 linguri amidon alimentar
-50 g ciocolata neagra/amaruie
-2 linguri faina alba calitate superioara
-3 linguri cacao pudra
-1/4 lingurita sare
-1/4 lingurita praf de copt
-1 fiola esenta de vanilie
-pentru glazura:
-50 g zahar
-120 ml lapte
-25 g unt
-100 g ciocolata neagra/amaruie
Mod de preparare:
Pentru bilutele de cocos
Se amesteca branza
de vaci cu zaharul. Se adauga nuca de cocos, galbenusurile si cele 2 linguri fara varf de amidon.
Se formeaza bilute
din acest amestec si se aranjeaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt
si marginile unse cu unt. Tava trebuie sa aiba diametrul de 26 cm. Daca tava
este mai mare blatul nu va creste suficient incat sa acopere bilutele de cocos.
Pentru blat
Se amesteca ingredientele uscate:
faina, amidonul, cele 3 linguri de cacao, un praf de sare si un varf de cutit
de praf de copt.
Separat se mixeaza
ouale cu zaharul pana ce se obtine o spuma deschisa la culoare iar zaharul este
complet topit. Apoi se adauga esenta de vanilie si 50g de ciocolata topita la
bain-marie sau la microunde.
Pentru a obtine
blatul prajiturii se amesteca compozitia de mai sus cu ingredientele uscate
amestecate in prealabil.
(Dupa ce am facut reteta am gasit o varianta cu albusurile batute spuma
si incorporate la final- va recomand sa folositi aceasta varianta: va
face blatul mai pufos).
Se toarna acest amestec peste bilutele de branza (daca nu se acopera perfect se ia o lingurita si se toarna cate putin aluat pe fiecare bila de branza).
Se toarna acest amestec peste bilutele de branza (daca nu se acopera perfect se ia o lingurita si se toarna cate putin aluat pe fiecare bila de branza).
Se da tava la cuptor pentru 30 de
minute, la 180 grade.
Pentru glazura
Intr-o cratita se pun laptele,
zaharul si untul. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba incet cateva minute.
Se adauga ciocolata rupta
bucatele, se amesteca pana se dizolva complet ciocolata si compozitia devine
cremoasa.
Se toarna glazura fierbinte peste
prajitura calda.
P. S.
Inainte de a face aceasta prajiturica am citit cateva comentarii a celor care o testasera inaintea mea si care se plangeau ca bilutele sunt un pic mai tari. Asa ca eu am ales sa insiropez prajitura inainte de a o glazura.
Prajitura e excelenta! Ce poate fi mai bun decat ciocolata! Bilutele nu mi s-au parut tari, iar acea glazura pusa fierbinte a "insiropat" putin blatul. Asa ca ...gustul e delicios!
RăspundețiȘtergereIncercati cu incredere, va deveni una din preferatele fiecaruia.
Multumesc, Alina!
Dana