Va plac dovleceii? Daca da atunci nu ezitati sa incercati aceasta tarta. Este delicioasa, rapida si poate fi servita atat calda cat si rece.
Ingrediente:
-425 g dovlecei
-6 oua mici
-60 ml ulei
-125 g cascaval
-125 g jambon
-150 g lapte
-250 gr faina
-3/4 plic praf copt
-1 ardei rosu
-rosii cherry
-sare
-piper
Mod de preparare:
Se spala
dovleceii si se taie in rondele subtiri aproximativ de aceiasi grosime,
Se separa
galbenusurile de albusuri. Apoi se mixeaza galbenusurile cu putina sare pana se
deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
Separat se
mixeaza foarte bine albusurile cu un varf de cutit de sare.
In vasul cu galbenusurile
mixate se adauga uleiul si se amesteca bine. Se adauga cascavalul ras si
laptele si se amesteca din nou.
Se amesteca
faina cu praful de copt si se cerne direct peste amestecul de galbenusuri. Daca
aluatul este prea dens se mai adauga 2-3 linguri de lapte.
Se adauga la
sfarsit feliile de dovlecel, jambonul, ardeiul rosu taiat felii subtiri, sare
si piper si albusurile mixate spuma si amestecate cu grija in aluatul de
galbenus.
Punem aluatul
intr-o forma de 26 cm tapetata cu unt si faina, Deasupra tartei se rade
cascaval si se orneaza cu rosii cherry.
Se coace tarta
la 180 grade in cuptorul preincalzit
pentru 30-40 minute. Se inteapa cu o scobitoare dupa 30 minute si daca
scobitoarea iese umeda, se mai lasa 10 minute la cuptor.
Se lasa sa se raceasca,
dupa care se scoate din forma, se taie si se serveste.
am facut si eu tarta si a iesit super!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereimi plac foarte mult dovleceii ,am notat reteta,Mari!
RăspundețiȘtergerema bucur tare mult cand vad ca v-am convins: sa notati reteta si apoi s-o preparati; pup
RăspundețiȘtergereMmmmmmmmmmmmmmmmm place :d ...
RăspundețiȘtergere