Acum vreo 2 saptamani mi s-a facut pofta de vinete. Insa imi doream o
reteta usoara, rapida dar mai ales gustoasa. Asa ca m-am apucat de
cautat. Si din fericire am gasit reteta lui Teo Rogobete, care s-a dovedit a fi una "castigatoare". E drept ca pe canicula de afara e un pic mai complicat sa incingi cuptorul dar rezultatul final merita tot efortul.
Ingrediente:
-4 vinete medii
-300 g de sunculita taraneasca
-200 g de bacon taiat fasii subtiri
-300 g cascaval
-150 g parmezan
-2 linguri de capere
-4 fire de ceapa verde
-4 fire de usturoi verde
-3 rosii mari
-sare, piper si ierburi de Provence
-ulei de masline
Mod de
preparare:
Se taie sunculita, rosiile, ceapa verde, usturoiul si jumatate din cantitatea de bacon.
Se taie sunculita, rosiile, ceapa verde, usturoiul si jumatate din cantitatea de bacon.
Se rade cascavalul.
In 100 g ulei de masline se caleste
ceapa, usturoiul si baconul.
Dupa cateva minute se adauga sunculita
taraneasca.
Cat timp se calesc ingredientele se
scobesc vinetele, lasand cam 1 cm de margine.
Se taie cubulete miezul vinetelor si
se pune in tigaie, la rumenit.
Se taie si caperele si se pun in
amestec impreuna cu rosiile.
Se condimenteaza cu sare, piper si
ierburi.
Se lasa tigaia pe foc, amestecand
din cand in cand, vreo 15 minute, la foc mediu.
Se aseaza vinetele in tava, pe hartie
de copt si se umplu cu amestecul pregatit la tigaie.
Peste fiecare jumatate de vanata
se pun una-doua feliute subtiri de bacon si se rade cascaval din abundenta si
parmezan.
Se dau vinetele la cuptorul incins
la 200 de grade timp de 50-60 de minute. In primele 50 minute se tine tava
acoperita cu folie de staniol iar in ultimele 10 minute se indeparteaza folia.
Vinetele sunt gata atunci cand
pulpa ramasa pe coaja este moale iar cascavalul si parmezanul au o culoare
aurie.
Se pot servi drept garnitura sau ca atare alaturi de o salata de sezon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu