vineri, 1 martie 2013

Biscuiti bicolori - martisor


Ieri in Brasov a fost o zi insorita cu temperatura ridicata, fapt rar intalnit in aceasta perioada a anului.
Pentru mine o zi calduroasa este ca un mic dar primit de la natura. Odata cu aparitia soarelui parca ma incarc cu energie, am alt chef de munca, am initiativa.....parca sunt o alta persoana.
Ieri a fost ca o zi de sarbatoare: soare, caldura, flori cu parfumuri si culori minunate.
Asa ca nu puteam sa raman indiferenta si sa nu intampin primavara asa cum se cuvine. Prin urmare trebuia sa fac ceva delicat, aromat si colorat precum florile primaverii. Dar in acelasi timp sa tin cont si de simbolul zilei de 1 Martie: snurul alb si rosu.
Cea mai buna varianta a fost sa prepar biscuiti bicolori: alb si rosu.


Ingrediente:
-300 g faina
-150 g unt
-150 g zahar pudra
-1 ou
-o lingura esenta vanilie
-un pliculet zahar vanilat
-1+1/2 lingurita colorant alimentar rosu

Mod de preparare:
Se mixeaza untul pana ce devine spumos (este indicat ca untul sa fie la temperatura camerei).
Oul se amesteca cu zaharul pudra.
Peste compozitia de ou se adauga untul, esenta de vanilie si zaharul vanilat si se omogenizeaza bine.
Se cerne faina si se amesteca pana se obtine un aluat usor lipicios. Daca este nevoie se mai adauga putina faina. 


Aluatul se imparte in doua parti egale. In una din ele se adauga colorantul alimentar rosu. Daca nu vreti sa folositi colorant il puteti inlocui cu cacao.
Aluatul rezultat se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru minim o ora.


Dupa o ora se intinde pe masa unsa cu ulei o foaie de culoare alba si una de culoare rosie...mai mult roz decat rosie. Sa nu va duca in eroare faina de pe masa de lucru din poza, pentru a intinde foile este necesar ca masa sa fie unsa cu ulei.





Se ruleaza aluatul, se inveleste din nou in folie alimentara si se da la frigider pentru minim o ora.
Apoi se taie rulada in felii de 1 cm grosime, si se aseaza in tava  tapetata cu hartie de copt. 
Eu am obtinut aproximativ 30 de bucati. Cei drept unii biscuiti au avut dimensiuni mai mici deoarece rulada nu mi-a iesit perfecta.



Se pot face diverse modele de biscuiti bicolori. Eu m-am jucat cu un pic din aluat. 
Astfel am facut doua suluri din aluat alb si doua din aluat roz pe care le-am suprapus alternanad culorile.


Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute.
Dupa ce se scot din cuptor se lasa biscuitii 5 minute in tava sa se raceasca.

Sunt aromati, fragezi si ...dragalasi!


Eu sincer sunt o iubitoare a culoriilor vii, asa ca acesti biscuitei parca mi-au adus o raza de soare in bucatarie.


Dragii mei va doresc o primavara frumoasa in suflet si-n gand. Sa aveti parte de lucruri minunate, care sa va aduca bucurie, iubire si impliniri.


Pofta buna!

7 comentarii:

  1. Foarte frumosi,potriviti pentru ziua de astazi!!!La muti ani!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super! Bravo! Te provoc la un joc (Leapsa pentru fete cu jurnal), astfel incat cei care te viziteaza sa te cunoasca mai bine: http://rasfatuldezicuzi.blogspot.ro/2013/03/leapsa-pentru-fete-cu-jurnal.html

    RăspundețiȘtergere
  3. i-am pregatit azi, dar pe la jumatatea timpului de coacere i-am intors pe partea cealalta si in final au iesit cam tari(buni totusi).presupun deci ca nu trebuie intorsi, dar as dori sa imi spuneti care este secretul "fragezimii".multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina asa cum ai banuit biscuitii nu trebuiau intorsi; In plus data viitoare incearca sa-i lasi cu un minut doua mai putin in cuptor; daca au mai ramas biscuiti te sfatuiesc sa-i tii intr-o cutie de tabla chiar si plastic care se inchide ermetic; in acest mod se vor mai inmuia

      Ștergere
    2. Multumesc pentru raspuns.asa am sa fac data viitoare:).

      Ștergere