Luna aceasta Provocarea secreta este gazduita de Laura si Mimmi, fetele de la Bucate pe alese. Ele m-au anuntat ca blogul repartizat mie este cel al Opheliei1983, un blog culinar un pic mai personal dupa cum ea insasi spune.
Asa ca am inceput sa caut o reteta, si am tot cautat pana ce am gasit ceva ce mi s-a parut diferit de ceea ce facusem pana atunci. Asa ca imediat ce am vazut Bomboanele Raffaello mi-am zis ca asta trebuie sa incerc.
Bomboanele sunt un desert rapid, usor de facut dar cu un gust tare placut.Ingrediente:
-500 g lapte praf
-100 g nuca de cocos
-200 g zahar pudra
-200 g unt
-o lingura mare smantana
-60-70 migdale
-o foaie napolitana
Pentru ornat:
-75 g nuca de cocos
Mod de preparare:
Se amesteca laptele praf cu zaharul si untul topit. Eu l-am topit la foc mic si l-am lasat sa se raceasca.
Se adauga nuca de cocos, o foaie de napolitana maruntita si smantana si se framanta bine.
Daca aveti un robot de bucatarie il puteti folosi pentru a va scuti de framantatul compozitiei.
Daca amestecul este prea moale mai adaugati lapte praf si nuca de cocos. In schimb daca este prea tare mai adaugati smantana.
Compozitia mea a iesit cam tare, ar fi trebuit sa mai adaug smantana. Sincer mi-a fost teama ca nu voi reusi sa mai modelez bomboanele. Si in plus as adauga inca vreo 50 g de cocos pentru a iesi mai aerate, mai pufoase.
Compozitia mea a iesit cam tare, ar fi trebuit sa mai adaug smantana. Sincer mi-a fost teama ca nu voi reusi sa mai modelez bomboanele. Si in plus as adauga inca vreo 50 g de cocos pentru a iesi mai aerate, mai pufoase.
Se ia un pic de compozitie, se pune o migdala in centru si se modeleaza pana se formeaza o bila de marimea unei nuci mici. Am obtinut 60 de bucati.
E drept ca dureaza un pic operatiunea de "modelare" a bomboanelor dar eu zic ca merita.
E drept ca dureaza un pic operatiunea de "modelare" a bomboanelor dar eu zic ca merita.
Se tavalesc bomboanele prin nuca de cocos.
Din pacate nuca de cocos pe care am avut-o era taiata destul de mare asa ca bomboanele nu le-am putut imbraca prea bine in cocos. In schimb am folosit nuca de cocos verde care s-a fixat frumos pe bomboane.
Se dau la rece 2 ore.
Niste bomboane cu o savoare minunata!
Tare dragalase sunt! Iti vine sa le mananci pe toate!
Si cateva bombonici pentru voi!
Pofta buna!
Se dau la rece 2 ore.
Niste bomboane cu o savoare minunata!
Tare dragalase sunt! Iti vine sa le mananci pe toate!
Si cateva bombonici pentru voi!
Pofta buna!
Bmboanele astea sunt tare-tare bune!
RăspundețiȘtergereGrozav de bune!!!Imi plac la nebunie bombonelele astea!Pup!
RăspundețiȘtergeresi eu sunt fan Raffaello; te pup!
Ștergereti-au iesit tare frumos! ma bucur ca te-am descoperit si eu si ca prin intermediul provocarii aam reusit sa te inspir!
RăspundețiȘtergereOphelia a fost o placere sa-ti rasfoiesc blogul; iti multumesc pt minunata reteta!
Ștergere