Pe timpul verii incerc sa profit cat mai mult de prezenta dovleceilor. Eu ii prefer pane, simpli prajiti sau crocanti la cuptor. Despre acestia din urma am aflat de la Alina, o prietena draga mie . Atat de incantata era cand mi-a vorbit despre dovleceii cu cascaval incat m-a convins sa-i fac si eu. Cantitatile se pot ajusta si pe parcursul prepararii retetei in functie de necesitati.
Ingrediente:
-2 dovlecei
-250 g iaurt
-200g pesmet
-150g cascaval
-sare si piper
-250 g iaurt
-200g pesmet
-150g cascaval
-sare si piper
Mod de preparare:
Se spala dovleceii, se curata de
coaja si se taie in bastonase nu prea groase. Se presara cu sare si se lasa 10
minute.
Intre timp pregatim un bol cu iaurtul
iar intr-o farfurie intinsa amestecam pesmetul cu cascavalul ras fin.
Dupa 10 minute se scurge apa
lasata de dovlecei si se sterg cu un servet absorbant.
Se trec dovleceii prin iaurt si
apoi prin amestecul de pesmet si cascaval. (va sfatuiesc sa nu
inlocuiti cascavalul cu vreun fel de branza; cascavalul fiind foarte
gras se topeste si se lipeste bine de dovlecel)
Se tapeteaza o tava cu foaie de
copt si se aseaza dovleceii. Apoi se coc la 200 grade timp de 10-15 minute.
Se pot servi simplii sau cu un
sos tzatziki.
Sunt crocanti la exterior si suculenti in interior!
Foarte,foarte gustosi !
Am facut si Dovlecei cocanti la cuptor. S-au "topit" urgent :)
RăspundețiȘtergere