Cei care ma cunosc stiu ca nu sunt mare fan al fructelor autohtone. Imi plac doar cateva: cirese, pere, pepene, piersici, struguri de masa si cam atat.
Prin urmare nu mananc si nu mi-e pofta niciodata de caise. Asa ca am fost uimita de o reactie avuta atunci cand am vazut o fotografie pe blogul Laurei Sava. O fotografie cu o prajitura cu caise. Atat de mult mi-a placut cum arata incat mi-am zis ca trebuie s-o testez.
Ehe si ce surpriza: a fost delicioasa! Nu mi-a venit sa cred!
Blatul este echilibrat; nu e foarte dulce, iar cacaoa ii da un gust aparte. Eu cu siguranta o sa mai repet reteta in anii urmatori.
Ingrendiente:
- 250 g unt
- 200 g zahar
- 5 oua
- 400 g faina
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri cacao
- 60 ml lapte
- 1 kg caise proaspete
Mod de preparare:
Se mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pana se obtine o spuma iar zaharul este topit in totalitate.
Se mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pana se obtine o spuma iar zaharul este topit in totalitate.
Se adauga ouale unul cate unul, amestecand
bine dupa fiecare.
Se amesteca faina cu praful de
copt si se se adauga in compozitie, alternand cu laptele.
Aluatul se imparte in doua: o
jumatate se lasa simpla iar in cealalta jumatate se inglobeaza cacao.
Intr-o tava (aproximativ 36 cm lungime si 29 cm latime) tapetata cu
hartie de copt se
toarna cu lingura dungi
alternative de aluat alb si brun.
Caisele spalate, scurse si taiate
in jumatati se aseaza pe blat, cu partea taiata in sus. Caisele se aseaza usor
pentru a ramane in final in partea de sus a prajiturii.
Prajitura se coace cca. 25 de minute
in cuptorul incins in prealabil. In primele 15 minute se tine la foc mare, 200
grade C, iar in urmatoarele la 180 grade.
Dupa ce s-a racit prajitura se
taie in bucati.
A! Esti noua bloggerita? N-as fi zis. Prezentarile tale sunt foarte reusite. Iti doresc mult succes si te sfatuiesc sa ai rabdare.Si blogul meu e nou. Am inceput doar in aprilie. O sa te urmaresc cu interes. Te pup! A propos, te-as ruga sa-ti scoti verificarea de robot de la comentarii. E asa de neplacut sa tot ghicesti cuvinte.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca gandesti asa! Ai un blog minunat: sunt si eu membra; Gata am rezolvat si cu robotul de la comentarii;
RăspundețiȘtergere