marți, 7 august 2012

Tarta aperitiv cu dovlecei



Va plac dovleceii? Daca da atunci nu ezitati sa incercati aceasta tarta. Este delicioasa, rapida si poate fi servita atat calda cat si rece.

Ingrediente:
-425 g dovlecei
-6 oua mici
-60 ml ulei
-125 g cascaval
-125 g jambon
-150  g lapte
-250 gr faina  
-3/4 plic praf copt
-1 ardei rosu
-rosii cherry
-sare
-piper

Mod de preparare:
Se spala dovleceii si se taie in rondele subtiri  aproximativ de aceiasi grosime,

Se separa galbenusurile de albusuri. Apoi se mixeaza galbenusurile cu putina sare pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.

Separat se mixeaza foarte bine albusurile cu un varf de cutit de sare.

In vasul cu galbenusurile mixate se adauga uleiul si se amesteca bine. Se adauga cascavalul ras si laptele si se amesteca din nou.

Se amesteca faina cu praful de copt si se cerne direct peste amestecul de galbenusuri. Daca aluatul este prea dens se mai adauga 2-3 linguri de lapte.

Se adauga la sfarsit feliile de dovlecel, jambonul, ardeiul rosu taiat felii subtiri, sare si piper si albusurile mixate spuma si amestecate cu grija in aluatul de galbenus.

Punem aluatul intr-o forma de 26 cm tapetata cu unt si faina, Deasupra tartei se rade cascaval si se orneaza cu rosii cherry.

Se coace tarta la 180 grade in cuptorul  preincalzit pentru 30-40 minute. Se inteapa cu o scobitoare dupa 30 minute si daca scobitoarea iese umeda, se mai lasa 10 minute la cuptor.

Se lasa sa se raceasca, dupa care se scoate din forma, se taie si se serveste.


Pofta buna!

4 comentarii:

  1. am facut si eu tarta si a iesit super!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi plac foarte mult dovleceii ,am notat reteta,Mari!

    RăspundețiȘtergere
  3. ma bucur tare mult cand vad ca v-am convins: sa notati reteta si apoi s-o preparati; pup

    RăspundețiȘtergere