marți, 7 august 2012

Panna Cotta



Panna Cotta este o budinca rece italiana. Un desert usor, ideal pentru zilele calduroase de vara care poate fi servit cu dulceata, sos de fructe sau numai cu fructe. Reteta am gasit-o pe blogul Isabelei.

Timp de preparare: 30 de minute si vreo 2 ore de asteptare

Ingrediente:
-
500 ml smantana dulce 
-
500 ml lapte  
-
200 gr zahar pudra 
-
30 gr gelatina   
-1 plic vanilie bourbon

Mod de preparare:
Intr-un bol se pune gelatina la umflat in putina apa rece pentru aproximativ 10 minute.
Apoi se adauga peste smantana ,se pune pe foc si se lasa pana se dizolva total gelatina. Atentie: nu trebuie adus la punctul de fierbere deoarece gelatina isi pierde proprietatile.
Intr-un vas se adauga zaharul si laptele si se lasa pe foc doar pana se topeste zaharul Atentie: nu trebuie sa fiarba.
Se amesteca apoi laptele cu smantana si se adauga plicul de vanilie bourbon.
Se toarna lichidul in diverse recipiente si se da la frigider. 
Eu am preferat sa servesc panna cotta cu fructe: portocala, ananas si visine.


2 comentarii:

  1. Vai ce pofta imi face! Le-ai decorat foarte frumos cu feliutele cu fructe.

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci frumos; Nu prea am talent la ornat dar imi dau silinta sa iasa cat mai frumos

    RăspundețiȘtergere