Cred ca nu exista blog sau site culinar care sa nu aiba publicata macar o reteta de cheesecake. Si nici nu ma mira acest lucru. Ca este delicios va puteti da seama doar privind o feliuta din acest desert.
Asa ca nu cautati motive sa amanati momentul prepararii caci va veni si cel al savurarii......mmm
Ingrediente:
1. Pentru blat:
-300 g biscuiti (de preferat cu fibre gen Bel Vita Start)
-300 g biscuiti (de preferat cu fibre gen Bel Vita Start)
-125 g unt
2. Pentru crema:
-400 g crema de branza
-3 oua
-200 g zahar
-coaja de la o lamiae
-zeama de la ½ lamaie
-zahar vanilat
3.Pentru glazura:
-400 ml smantana
-75 g zahar
-o fiola esenta vanilie
Mod de preparare:
Biscuitii se sfarama cat mai fin (la robot sau se pun intr-o punga si se piseaza cu o sticla) si se pun intr-un castron. Se topeste untul, se toarna peste
biscuiti si se amesteca bine. Apoi se aseaza in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se preseaza bine.
Se introduce forma cu blatul de
biscuiti in frigider pentru 10 minute.
Crema de branza se amesteca cu
zaharul pana se omogenizeaza foarte bine. Se adauga pe rand cate un ou si se
mixeaza pana la incorporare.
Apoi se adauga coaja de la o
lamaie, zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Amestecul trebuie sa fie cat mai fin si spumos .
Se toarna crema peste blat, se
niveleaza usor si se da la copt in cuptorul incins la 180 de grade Celsius.
Cheesecake-ul se coace timp de
20-30 de minute, pana cand marginile sunt usor ridicate iar mijlocul inca
tremura putin. Daca are cumva tendinta sa se arda/rumeneasca deasupra, reduceti
putin focul si acoperiti suprafata cu o coala de hartie de copt umezita cu apa.
Se lasa sa se raceasca si intre
timp se amesteca smantana cu zaharul si esenta de vanilie pana se topeste
zaharul.
Dupa ce s-a racit suficient
cheesecake-ul turnati compozitia de mai sus si mai coaceti circa 10-15 minute.
Se lasa cheesecake-ul sa se
raceasca in cuptorul oprit (inchis) dar inca cald pentru inca o ora-doua. Acest
procedeu impiedica cheesecake-ul sa se lase brusc.
Introduceti prajitura in frigider
pentru 6-8 ore.
La final se orneaza cu gem
acrisor de zmeura. Eu nu am mai avut rabdare sa-l ornez frumos si cu fructe.
Asa arata produsul final.
Este pur si simplu delicios!
Cheesecake-ul este desertul meu preferat. Sotul si cativa prieteni au fost foarte incantati si ei!
super!!!!!!!! am sa fac si eu. simplu de facut si nu iti ia mult timp.
RăspundețiȘtergeredraga mea nu pot decat sa ma bucur; sigur o sa fii inncantata de acest desert
RăspundețiȘtergere