joi, 25 aprilie 2013

Chec aperitiv cu ciuperci




Acum 2 saptamani va spuneam ca Adina, de la Cat's Kitchen ne-a propus, in cadrul provocarii Dulce Romanie, sa gatim cu leurda sau ciuperci. Iar cei care nu pot trai fara dulce sa pregateasca si o tarta rustica. Eu bineinteles ca am inceput cu partea dulce si am pregatit o tarta rustica cu gem de piersici.
Asa ca mai aveam de indeplinit prima provocare, cea cu ciuperci. Nu am ales o reteta sofisticata, ci una simpla, rapida: chec aperitiv cu ciuperci.

Ingrediente:
-140 g faina
-5 oua
-400 g ciuperci
-200 g cascaval
-20 masline cu gogosari
-110 ml lapte
-55 ml ulei
-1 plic praf de copt
-o legatura marar
-o legatura patrunjel

Mod de preparare:
Se curata ciupercile si se taie cubulete. Se toarna intr-o tigaie si se lasa sa fiarba in sucul propriu.pana cand zeama lasata de ciuperci a scazut de tot. Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca.


Intre timp se separa galbenusurile de albusuri.
Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu laptele si uleiul.
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestecul de galbenusuri. Se va obtine o compozitie mai consistenta.
Separat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza in amestecul de mai sus cu miscari lente de sus in jos.


Cascavalul se taie cubulete. Se opresc 20 g pentru a se presara deasupra checului in timpul coacerii.

In compozitia de oua si faina se adauga cascavalul, ciupercile, mararul si patrunjelul tocat marunt si se amesteca cu miscari usoare de sus in jos. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se tapeteaza cu foaie de copt o forma de chec si se toarna jumatate de compozitie. Se repartizeaza 10 masline de-a lungul tavii, se toarna cealalta jumatate si se mai adauga inca 10 masline. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 de minute. Cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor se presara cascaval deasupra checului pentru un gust dar mai ales pentru un aspect deosebit.


Pufos, gustos si frumos colorat! Mi se pare ca amestecul de culori il face si mai apetisant.
 
 
Simplu si bun! Ideal la o masa festiva sau in locul unui sandwich de zi cu zi.


 Nu va rusinati! Serviti o felie!


Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Ce frumos si pufos e checul!! Cu siguranta e mai mult decat delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un chec delicios ptr sarbatorile care ne bat la usa !! ;)
    Multumesc !!

    RăspundețiȘtergere