sâmbătă, 9 februarie 2013

Muffins cu cafea si ciocolata alba



Sunt micute, bune si frumoase. Dar ce sunt de fapt? Muffins, cupcakes sau briose?

Si ca sa nu va plictisesc va spun atat:

Cupcakes au in compozitie unt care mai intai se mixeaza cu zaharul si mai apoi se incorporeaza celelalte ingrediente. Compozitia este una fina si se poate obtine chiar si prin folosirea mixerului. Cupcakes au crema care le fac sa arate ca niste mici tortulete.

Muffins se fac cu ulei si niciodata cu unt. Se amesteca separat ingredientele uscate de cele lichide. La impreunarea loc se amesteca cu miscari ample si cat mai putine pentru a nu activa glutenul. Muffins sunt pufosi cu mici bule de aer si au cel mult o glazura.

Briosele au in compozitie drojdie, oua, lapte si unt. Sunt pufoase asemeni cozonacilor.

Si acum o sa va intrebati ce am pregatit eu muffins sau cupcakes? Raspunsul este muffins insa nu m-am putut abtine si i-am decorat cu frisca pentru un plus de gust dar si pentru aspect.

Ingrediente:
-300 g faina
-200 g zahar
-2 oua
-6 linguri iaurt
-90 ml cafea foarte tare
-80 ml ulei
-50 g ciocolata alba
-1 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita bicarbonat
-1/2 lingurita sare

Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina cernuta, zaharul, praful de copt si bicarbonatul stins cu o lingurita de otet sau zeama de lamaie.
Intr-un alt bol se mixeaza ingredientele lichide: ouale, uleiul, iaurtul, cafeaua (va sfatuiesc sa faceti o cafea extrem de tare astfel incat muffinsii sa aiba un gust deosebit).
Se toarna mixul lichid peste ingredientele uscate si se amesteca cu miscari ample si cat mai putine.


Se toarna compozitia  in tava de briose sau/si formele de silicon astfel incat sa umple jumatate din forma, apoi se presara bucatele de ciocolata alba, si se mai adauga compozitie pana ce formele sunt umplute trei sferturi.
Se repartizeaza compozitia in 12-15 forme, in care anterior am pus hartiute speciale si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Dupa 15-20 minute se scot briosele din cuptor si se lasa sa se raceasca un pic.


Am fost multumita de rezultat: au crescut frumosi si pufosi!


Se orneaza dupa preferinte. Eu am ales frisca, peste care am preserat putina cafea macinata. Si pentru ca suntem in luna iubirii, am facut cateva inimioare din ciocolata.


Delicioase si aromate! Mai ales daca va place cafeaua. Le puteti servi simple, dar mi-e imi plac alaturi de o cafeluta.
 

Ce-mi place mie la muffins este faptul ca ii putem consuma oricand: la micul dejun, in pauza de pranz sau de ce nu sambata seara cand vin prietenii in vizita. Sunt destul de eleganti si nici nu ne tin in bucatarie cu orele.


Va trimit si voua un muffins, asa virtual...
 

Si un prim-plan cu sectiunea.


Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Frumosi si deliciosi muffins. Iar sectiunea imbietoare rau! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost tare buni! Trebuie sa mai refac reteta caci tare repede i-am terminat.

      Ștergere
  2. Trebuie sa incercati aceste muffins cu cafea. Sunt excelente. Recunosc, nu am avut ciocolata alba, dar am folosit fulgi de ciocolata cu cacao. Asta imi place la retetele Alinei, poti improviza. Asa ca nu renuntati daca va lipseste ceva, cum ar fi ciocolata alba. Inlocuiti cu nuci, sau stafide sau pur si simplu fara. Sunt absolut delicioase. La cat de repede se mananca, sunt sigura ca a doua zi repetati aceasta reteta.

    Dana

    RăspundețiȘtergere