duminică, 24 februarie 2013

Avocado picant cu tortillas


De obicei in week-end evit sa gatesc iar daca o fac cu siguranta aleg ceva care se prepara super rapid. Asa s-a intamplat si astazi cand am ales sa fac ceva un pic iesit din tipare: avocado picant cu tortillas. Acesta este un preparat mexican, cum altfel decat picant, satios si pe deasupra gata in 30 de minute.
Cu aceasta reteta particip la concursul Kotanyi si Retelele Lumii organizat de Mitinita.

Ingrediente:
- 2 fructe avocado
- 200 g piept de pui
- o ceapa mica
- 2 rosii
- o lamaie
- boia iute Kotanyi
- sare,piper

Mod de preparare:
Se taie bucatele pieptul de pui si se prajeste. Se scoate pe un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei si se stropeste cu cateva picaturi de zeama de lamaie.
Se taie fructele de avocado in doua, se inlatura samburele si se scoate pulpa pastrandu-se cojile intregi. 
Se zdrobeste pulpa cu o furculita (sau cu ajutorul unui blender) si se adauga ceapa tocata si cubuletele de pulpa de rosii.
Se adauga bucatile de piept de pui la pireul de avocado, se condimenteaza cu sare, piper, zeama de lamaie si boia iute.
Se repartizeaza compozitia in jumatatile de coaja si se serveste cu tortillas.

Pofta buna!



2 comentarii: