vineri, 4 ianuarie 2013

Cornulete cu vanilie si nuca

 

Dragii mei dupa atatea torturi ciocolatoase cu creme diverse pregatite de sarbatori va spun sincer ca nu mai vroiam sa aud de asa ceva si nici nu mai aveam chef sa stau prea mult in bucatarie.
Insa cum nu puteam rezista fara ceva dulce m-am gandit la o reteta usoara, rapida dar extrem de gustoasa: cornulete cu vanilie si nuca.
Va recomand din suflet aceste mici bunatati. Le puteti servi acasa la micul dejun sau la birou fiind ideale alaturi de o cafea, un cappuccino sau un pahar cu lapte. 
Singura problema va fi sa spuneti: gata, nu mai mananc.
 
Ingrediente:
-300 g faina
-200 g unt
-100 g zahar
-100 g nuci macinate
-1 galbenus
-esenta vanilie
-doua pliculete zahar vanilat
-zahar pudra
-sare


Mod de preparare:
Untul rece se taie bucatele si se amesteca cu zaharul, un pliculet zahar vanilat, esenta de vanilie si un galbenus.
Separat se amesteca faina cu un praf de sare si se cerne peste amestecul de mai sus. Se adauga si nucile macinate. In loc de nuca puteti folosi migdale sau alune nesarate.
Se framanta putin pana se obtine un aluat moale dar nelipicios.
Aluatul rezultat se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru aproximativ o ora.


Apoi se rup bucati din aluat, se formeaza o bila cat o nuca mica si se rasuceste intre palme sau direct pe masa modelandu-se cate un cornulet. Eu am obtinut in jur de 50 de nazdravane. 


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza cornulete cu distanta intre ele, deoarece acestea vor creste in timpul coacerii. 
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 15 minute. Cand devin usor aurii la capete se pot scoate din cuptor.


Se lasa cornuletele sa se raceasca putin in tava si dupa 10 minute se pot pudra.
Pentru un plus de aroma se amesteca zaharul pudra cu un pliculet zahar vanilat sau se poate folosi direct zahar pudra vanilat.

Sunt absolut delicioase! Usor crocante la exterior dar fragede in acelasi timp. Iar dupa cateva zile sunt si mai bune. Asta daca mai ramane ceva. Sunt extraordinare alaturi de o cescuta de cafea sau cappuccino.


 Se topesc in gura! Cu greu veti reusi sa va opriti din "devorat" aceste cornulete.


Pofta buna!


4 comentarii:

  1. Cornuletele copilariei si nu numai!!
    Delicioase!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bune rau cornuletele acestea....am avut si noi o portie de Craciun.....

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicioase si apetisante aceste minunate cornulete, de fapt, la fel ca toate preparatele tale ! Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pt cuvintele frumoase! ma bucura faptul ca apreciati ceea ce fac si asta ma determina sa continui.

      Ștergere