vineri, 26 octombrie 2012

Pulpe de curcan cu vin alb la cuptor



Ingrediente:
-1 kg pulpe de curcan
-250 ml vin alb
-100 ml ulei de masline
-2 cepe albe
-3-4 catei de usturoi
-sare,piper boabe,boia dulce
-busuioc, foi de dafin


Mod de preparare: 
Se spala pulpele de curcan cu apa rece si se taie grasimea de pe margini.
Intr-un vas se aseaza pulpele si se condimenteaza dupa gust cu sare,boia dulce si piper proaspat macinat.
Intr-un alt castron se pun 250 ml vin, 100 ml ulei de masline si 3-4 catei de usturoi taiati marunt si se toarna amestecul peste pulpele de curcan.
La final se adauga 2 cepe taiate julien, cateva foi de dafin si busuioc. Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la frigider pentru minim 4 ore. Pentru a avea un gust deosebit pulpele de curcan trebuie tinute in aceasta marinata pentru a deveni mai gustoase si mai fragede.


Se incinge cuptorul in prealabil la 200 grade si se introduce tava pentru aproximativ o ora si jumatate.
Din cand in cand se stropesc pulpele cu zeama din tava.


Rezultatul final: o nebunie....


Se serveste alaturi de o garnitura de cartofi acordeon, pepeni murati si un pahar de vin alb sec.


Pofta buna!

Un comentariu: