luni, 20 mai 2013

Pancakes aperitiv cu mazare

 

Mereu incerc sa gasesc o alternativa la deja banalele si plictisitoarele sandwichuri. De data aceasta am optat pentru niste pancakes aperitiv (clatite americane). Si cum trebuia sa raspund provocarii lansata de Cornelia (Delicatesa) in cadrul proiectului Dulce Romanie, am hotarat imediat sa fac niste pancakes aperitiv cu mazare.

Ingrediente:
-250 g faina
-250 ml apa minerala
-3 oua
-100 g mazare
-100 g sunca
-100 g ardei rosu
-100 ml ulei
-1 plic praf de copt
-sare
- o legatura patrunjel

Mod de preparare:
In primul rand se fierbe mazarea. Intr-o cratita se pune mazarea, se toarna apa cat sa o acopere si se lasa sa fiarba vreo 10 minute. Din fericire mazarea fierbe foarte repede.
Intr-un bol se amesteca faina cernuta in prealabil cu praful de copt. Se adauga sarea, apa minerala, uleiul si cele 3 oua si se mixeaza bine timp de aproximativ 5 minute. Se lasa aluatul sa se odihneasca.


Intre timp se taie bucatele mici sunca si ardeiul.
Peste aluat se adauga sunca, ardeiul si mazarea.


Se incinge o tigaie, preferabil de teflon, fara ulei, si cu ajutorul unui polonic se toarna compozitia in centrul tigaii.  Se lasa aluatul sa se extinda singur spre marginile tigaii.
Atunci cand pe suprafata pancake-ului apar bule acesta se intoarce pe partea cealalta.


Eu am vrut niste clatite mai subtiri motiv pentru care am turnat o cantitate mai mica de aluat. Insa dupa ce le-am prajit mi-am dat seama ca era mai ok daca faceam clatitele mai groase; ar fi fost mai pufoase. Astfel dintr-o joaca am facut o clatita-floricica care a iesit mai inalta, mai pufoasa dar la fel de gustoasa.

Asadar daca vreti ca pancales-urile sa fie mai atractive pentru copii puteti sa alegeti diferite modele metalice: eu am ales o floare.


Marea problema cu aceste pancakes-uri este ca nu te mai poti opri din mancat.



Sunt ideale in orice moment al zilei: la micul dejun, la servici, sau la cina alaturi de o salata.


Atat de simple dar grozav de gustoase! Trebuie sa le incercati!


Pofta buna!

2 comentarii: