marți, 14 mai 2013

Salata de icre de crap


Poate unii dintre voi considerati ca este complicat sa faceti salata de icre insa daca stiti sa pregatiti maioneza cu ajutorul mixerului atunci considerati ca ati rezolvat problema. Procedeul este foarte asemanator. Mai mult daca aveti un robot de bucatarie atunci efortul este minim iar cat timp "jucaria" isi face treaba voi puteti sa spalati vasele sau mai stiu eu ce altceva trebuie sa faceti prin bucatarie.
In plus gustul icrelor facute in casa nu se compara cu a celor existente in comert: este mult mai gustos si mai sanatos.


Ingrediente:
-100 g icre crap
-250 ml ulei
- 25 ml apa minerala
- o lamaie

Mod de preparare:
Icrele trebuie sa fie in prealabil curatate de pielite si sarate. Daca scoateti icrele din peste e bine sa le sarati, sa le puneti intr-un borcan si sa le tineti in congelator pentru minim 2-3 zile. Daca le cumparati atunci le puteti folosi imediat.
Din intreaga cantitate se opreste o ligurita de icre.
Restul se pun intr-un bol de robot si se mixeaza cateva minute la viteza mica. Daca se foloseste un mixer de mana este necesar sa se mixeze in acelasi sens pentru a nu se taia icrele. 
Apoi se adauga uleiul in fir subtire si se continua mixarea la viteza mare. Treptat icrele se vor albi si vor creste in volum.
Din cand in cand se adauga zeama de lamaie si se mixeaza in continuare. Se poate turna si un pic de apa minerala pentru a le face mai pufoase.
Spre final se adauga icrele pastrate si se mai mixeaza un pic la viteza mica astfel incat acestea sa se vada frumos in salata. Se asezoneaza cu sare dupa gust.
Ca sa va faceti o idee durata totala a intregului proces de preparare a salatei de icre este de aproximativ jumatate de ora.


In cazul in care icrele sunt prea moi ori foarte sarate puteti adauga gris: Se pun la fiert 100 ml apa si cand incepe sa clocoteasca se adauga 2 linguri de gris in ploaie. Se amesteca continuu timp de 3 minute pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga in timpul mixarii icrelor.
Eu totusi va recomand sa apelati la gris doar in situatii de urgenta. Cel mai bine este sa nu alteram gustul icrelor.

Va sfatuiesc sa respectati cantitatea de ulei indicata astfel incat sa obtineti o salata gustoasa in care sa simtiti gustul icrelor si nu o pasta uleioasa fara prea mult gust.

In cazul extrem in care s-a taiat salata se pun intr-un bol 2-3 linguri din salata taiata si se adauga zeama de lamaie. Se mixeaza bine pana isi revine (surplusul de ulei duce la taierea icrelor). Se adauga cate o lingura din salata taiata, se amesteca bine si tot asa pana salvam toata salata.
Se lasa la frigider pentru cateva ore perioada in care se vor mai intari putin.


O salata proaspata, hranitoare, si delicioasa!


Un aperitiv gustos ideal pentru o masa festiva si nu numai.


Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu