vineri, 17 mai 2013

Bavareza cu capsuni

 
A venit vremea provocarilor de luna aceasta. Si cum proiectul Dulce Romanie presupune "construirea" a 3 retete cu ingrediente propuse m-am mobilizat si am inceput cu.....desertul, bineinteles. 
Cornelia de la Delicatesa ne-a propus sa folosim niste fructe aromate si foarte populare in acest sezon: capsunile. 
Am ales un desert racoros, cremos, nu foarte dulce dar foarte simplu de preparat: bavareza cu capsuni. Va recomand sa-l incercati fiind foarte indicat in zilele calduroase de vara.

Ingrediente:
-500 g capsuni
-250 ml lapte
-100 g zahar
-3 galbenusuri
-200 ml frisca
-20 g gelatina

Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.


Separat intr-un bol se inmoaie gelatina in 200 ml apa rece timp de 10 minute.
Peste mixul de galbenusuri si zahar se adauga laptele, se omogenizeaza bine si se pune pe bain marie. Se amesteca continuu timp de aproximativ 10 minute pana se ingroasa putin.


Se lasa crema sa se raceasca putin, se adauga gelatina si se amesteca bine pana ce aceasta se dizolva. Crema nu trebuie sa fie foarte fierbinte deoarece va distruge proprietatile gelatinei.

Capsunile se mixeaza cu ajutorul unui blender si se toarna peste galbenusuri dupa ce acestea s-au racit.


Se bate frisca si se incorporeaza usor in amestecul de mai sus. Optional se pot adauga si bucati mici de capsuni.


Se toarna amestecul in pahare de unica folosinta si se da la frigider pentru 4-5 ore.


Se orneaza cu frisca si capsuni si se savureaza cu pofta! Un desert tare fin si delicios!


 Pofta buna!

Un comentariu: