marți, 26 martie 2013

Alivenci moldovenesti cu marar


Este absolut delicios! Va spun asta de la inceput ca sa nu ziceti ca nu ati stiut. 
O mancare taraneasca, simpla, usor de preparat si buna de te lingi pe degete.
Daca va place mamaliga cu branza atunci o sa iubiti acest preparat. Eu am fost mega incantata.
Cand ma gandesc ce bunatati mancau bunicii nostrii si ce mananca unii in zilelele noastre va spun ca e o diferenta colosala. E drept ca trebuie sa "pierzi" o ora in bucatarie dar rezultatul este spectaculos.


Ingrediente:
-200 branza dulce
-200 branza sarata
-170 ml smantana + 200 ml pentru servit
-100 g malai
-50 g faina
-4 oua mari
-50 g unt
-o legatura marar
-pesmet
-sare


Mod de preparare:
Intr-un bol se sfarama cu furculita branza sau se da pe razatoarea mica.
Se adauga galbenusurile, untul, smantana si mararul tocat marunt.


Separat se amesteca faina cu malaiul si un praf de sare. Se adauga peste compozitia de branza si se omogenizeaza bine.


La final se bat albusurile spuma si se adauga amestecand usor.
O tava de 22x29 cm se unge cu unt si se presara pesmet. Eu am uns doar cu unt si s-a lipit un pic.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute pana se rumeneste putin deasupra.


Si iata rezultatul. Pacat ca nu simtiti mirosul.


Nu va pot spune ce rau imi pare ca nu am facut pana acum aceast preparat absolut delicios.
La masa se auzeau numai exclamatii de genul: mmm...ce bun este!



Se portioneaza si se serveste fierbinte alaturi de smantana cu un grad ridicat de grasime.


Pofta buna!

6 comentarii:

  1. E una din mancarile mele preferate! Arata tare bine ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar ma intrebam cum se face, fiind o reteta cu specific moldovenesc.Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teo te sfatuiesc sa incerci reteta, caci e tare simpla. Sincer mai grea e asteptarea. M-am tot invartit in jurul cuptorului; nu mai aveam rabdare caci tare bine mirosea.

      Ștergere
  3. Arata foarte bine! Am auzit mereu de Alivenci moldovenesc, dar nu stiam cum este. Este urmatoarea reteta pe lista mea!

    RăspundețiȘtergere