miercuri, 31 octombrie 2012

Bezele fantoma de Halloween


Va spun de la inceput ca nu sunt fana a sarbatorilor americane, dar pentru ca aveam in frigider cateva albusuri mi-am zis sa fac o reteta infricosator de simpla si gustoasa.
 
Ingrediente:
-3 albusuri
-225 g zahar
-un praf de sare

Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.
Se adauga zaharul treptat, cate o lingura si se bat albusurile bine de fiecare data .Este foarte important ca zaharul sa fie complet dizolvat (intreg procesul de mixare dureaza cam 20 de minute). Din pacate am uitat sa fac poza cu bezele in faza finala. 


In final au rezultat cam 35 de motate. Se da tava la cuptorul preincalzit la 125 grade pentru aproximativ o ora. In poza le vedeti inainte si dupa coacere.

Pentru a obtine niste bezele fantoma se "picteaza" cu ciocolata topita la bain-marie.
Si un prim plan cu ele:


V-am zis ca sunt un mega antitalent la pictura? M-am straduit sa fie niste beleze cat mai "infricosatoare".


Si inca o poza. Sunt tare, tare dulci...


Pofta buna!

Un comentariu: