sâmbătă, 2 februarie 2013

Cheesecake cu afine fara coacere





Despre cheesecake imi vine greu sa va mai spun ceva. V-am tot zis ca e un desert rapid, usor si nemaipomenit de bun. Ca exista foarte multe retete cu diferite combinatii cu branza proaspata, crema de branza, smantana, cu fructe, ciocolata, cu coacere, fara coacere...cred ca iarasi stiti asta.


Asa ca mai bine va las sa cititi reteta:

Ingrediente blat:
-300 g biscuiti(de preferat cei cu fibre)
-130 g unt
-2 lingurite cacao

Ingrediente crema:
-400 g branza de vaci
-200 g smantana min 25% grasime
-250 ml frisca
-250 g afine (eu am avut un borcanel de gem de afine facut in casa pe care l-am primit de la niste prieteni; un gem mai putin zemos-tocmai bun pentru cheesecake-ul meu; ii multumesc frumos doamnei Petruta)
-5 linguri de zahar
-zaharul vanilat
-10 g gelatina

Mod de preparare:
Blat:
Biscuitii se sfarama cat mai fin (la robot sau se pun intr-o punga si se piseaza cu o sticla), se pun intr-un castron si se adauga o lingura sau doua de cacao. (eu pun cacao pentru ca imi place sa existe un contrast intre culoarea blatului si cea a cremei de branza). Se topeste untul, se toarna peste biscuiti, si se amesteca bine. Apoi se aseaza in forma de tort (cu diametrul de 26 cm) tapetata cu hartie de copt si se preseaza bine.
Se introduce forma cu blatul de biscuiti in frigider pana se prepara crema.

Pentru crema: 
Branza de vaci se amesteca cu smantana, zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza foarte bine. 
Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece pentru 10 minute. Dupa ce s-a hidratat se topeste la bain marie (aveti grija sa nu fiarba caci altfel isi va pierde proprietatile) si se lasa sa se raceasca .
Intr-un vas se bate frisca si se incorporeaza usor in crema de branza cu ajutorul unei spatule amestecand usor de jos in sus.
La final se adauga gelatina.

Se mixeaza 150 g afine în blender până devin piure.
Intr-un bol se pune mai putin de jumatate din crema de branza, se adauga afinele si se amesteca usor.


Peste blatul de biscuiti se toarna crema de branza simpla, se niveleaza si se adauga crema de branza cu afine. Deasupra se pun 100 g de afine si o glazura tort gelee rosie preparata conform instructiunilor de pe plic.
Se da tava la frigider pentru 3-4 ore.

Si iata rezultatul:


Tare mult mi-a placut cum a aratat acest cheesecake. Niste culori frumoase, care s-au potrivit perfect. Pana si orhidee mea mov a ales sa se oglindeasca in tava prajituricii...


Dar gata cu aspectul. Sa va spun despre gust: delicios, aromat, minunat! O super combinatie de branza si fructe.
V-am mai spus ca cheesecake-ul este desertul nostru preferat. Vio cand l-a vazut seara in frigider imediat a cerut o felie. Degeaba am incercat eu sa-i spun ca vreau sa-i fac a doua zi o poza frumoasa, la lumina zilei, asa intreg...nu am reusit asa ca am devorat fiecare cate o felie: repede, repede.


Mare atentie la marimea feliei! Mai bine taiati una mare de la inceput. Altfel sigur o cereti si pe a doua. Eu cunosteam problema asa ca am luat masuri inca de la inceput.

Iar pentru cei 1000 de prieteni ai blogului cate 2 feliute binenteles. Azi sunt generoasa...
Va multumesc tuturor pentru sustinere, pentru cuvintele frumoase, pentru sfaturi si pentru ca ati impartasit cu mine reusitele dar si nereusitele voastre culinare.
Sper ca si pe viitor sa-mi fiti alaturi si sper sa gasiti pe blog retete care sa va fie de folos.


Pofta buna!

6 comentarii:

  1. superb succes in continuare si la mai multe retete delicioase ai un blog minunat cu drag ely

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru ca si eu ma numar printre prietenii blogului,iti multumesc!!la felul cum arata,cu siguranta voi manca 2felii!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelenta reteta ne-am lins pe degete si vom repeta figura la sfarsit de saptamana. Mult success in continuare.

    RăspundețiȘtergere