Cand spun bezele primul lucru
care-mi vine in minte este o tava mare plina cu bezele roz, albe si
vernil: tava cu bezele de la cofetaria din coltul strazii, pe vremea
copilariei mele.
Si desi nu avea o
pozitie centrala in vreo vitrina sau ceva de genul asta, ci undeva
intr-un lateral pe o masa din spatele tejghelei, acea tava ma ispitea mai mereu.
Asa se facea ca pe langa prajiturile cu frisca le ceream parintilor sa-mi ia la pachet, pentru acasa, si cateva motate sfaramicioase dar atat de dulci si bune.
Prin urmare atunci cand am vazut care este provocarea Dulce Romanie gazduita luna aceasta de Foodiefamily mi-am zis ca este cazul sa trec la treaba si sa fac niste cornulete din bezea cu nuca.
Va propun o reteta cum altfel decat simpla, rapida dar care are un rezultat care o sa va uimeasca. In plus este o varianta de a salva albusurile care va raman dupa ce ati pregatit o alta prajitura.
Ingrediente:
-4 albusuri
-400 g zahar
-4 linguri faina
-270 g nuca
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Apoi se adauga zaharul pe rand cate o lingura si se mixeaza bine, bine pentru aproximativ 15 minute.
Dupa ce se obtine bezeaua se adauga faina si se amesteca bine.
La aluatul de bezea se adauga 4-5 linguri de nuca macinata.Apoi se formeaza cornulete care se trec prin nuca maruntita.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza cornuletele din bezea.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 20 de minute.
Sunt niste cornulete crocante la exterior si usor gumate in interior.
Cornuletele pot fi servite ca desert sau la micul dejun alaturi de o cana de ceai sau cafea.
Pofta buna!
Ce frumoase sunt, e o idee tare buna!
RăspundețiȘtergereAm facut cornulete din bezea cu nuca si nu inteleg cum sa fac cornulete din compozitia care este destul de moale ...?Oare mai multa faina trebuie..?
RăspundețiȘtergereai batut suficient albusurile cu zaharul? cornuletele se formeaza astfel: se ia cu lingurita compozitia si se trece prin nuca maruntita(vezi poza); ai respectat gramajul?
Ștergere