miercuri, 5 septembrie 2012

Muffins cu Low Fat Lemon Curd




Daca va e pofta de ceva dulce dar nu aveti mult timp la dispozitie si nici camara plina de ingrediente atunci va puteti gandi la niste briose. 
Eu pana acum vreo 3 saptamani aveam o alta problema: lipsa formelor sau mai bine zis lipsa initiativei de a cumpara unele. Si primul pas nu a fost facut de mine ci de nasi care mi-au facut cadou o tava minunata din silicon. 
Asa ca era timpul s-o testez. Reteta am gasit-o acum cateva zile pe forumul Arta Culinara, un forum unde gasiti retete minunate, sfaturi interesante si mai ales utile. 


Ingrediente muffins:
- 250 g faina
-150 g zahar
-2 oua
-50 ml ulei
-50 ml frisca lichida
-125 ml apa minerala
-1 pliculet praf de copt
-coaja de la o lamaie

Ingrediente low fat lemon curd (crema de lamaie fara grasimi):
-2 galbenusuri
-2 linguri amidon
-sucul a 3 lamai
-coaja de la 2 lamai


 Pentru ornat:
-150 ml frisca lichida



Mod de preparare: 
Intr-un bol se mixeaza zaharul cu ouale pana se obtine o compozitie de culoare deschisa iar zaharul este dizolvat complet.


Se adauga putin cate putin ulei, apoi frisca lichida, apa minerala si coaja rasa de la o lamaie.
Se amesteca faina cu praful de copt si se cerne peste compozitia lichida amestecand incet.


Se toarna compozitia in tava de briose sau/si formele de silicon si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade. 
Dupa 15-20 minute se scot briosele din cuptor si se lasa sa se raceasca un pic.


Pentru lemon curd se amesteca intr-un bol coaja de la 2 lamai cu amidonul. Apoi se mixeaza galbenusurile cu zeama de la 3 lamai si se toarna peste amestecul uscat.
Compozitia se pune pe foc mic si se amesteca continuu aproximativ 5 minute.



Se pune crema de lamaie calduta intr-o seringa si se umplu briosele.


 Se bate frisca lichida cu putin zahar pudra si se orneaza dupa preferinte.


Mmmm...foarte bune! Un minunat gust dulce acrisor! 


Si o sectiune cu briosele pufoase!


Pofta buna!

Un comentariu: