marți, 25 septembrie 2012

Prajitura cu struguri si branza


Este toamna! Si da este sezonul strugurilor! 
Si cum in acest an avem parte din plin de struguri dulci si parfumati va recomand sa profitati din plin de aceste bunatati ale toamnei. 
Desi specialistii ne recomanda sa-i consumam ca atare intrucat previn cancerul si ajuta la detoxifierea organismului eu va propun o reteta cu struguri si branza gasita pe reteteculinare.ro.

Ingrediente:
Blat:
-10 linguri de faina
-10 linguri de zahar
-9 linguri de ulei
-9 linguri de lapte
-2 oua
-3 pliculete de zahar vanilat
-un pachet de praf de copt
-o lingura de cacao
-coaja de lamaie

Crema:
-500 grame de branza de vaci
-3 oua
-6 linguri de gris
-6 linguri de zahar
-2 pliculete de zahar vanilat
-struguri albi si negri
-coaja de lamaie


Mod de preparare:
Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie de culoare deschisa iar zaharul este dizolvat complet. Se adauga pe rand cate o lingura de ulei si lapte amestecandu-se bine de fiecare data.
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitia de oua si zahar.


Se omogenizeaza bine aluatul si se imparte in doua boluri. Intr-unul din ele se adauga cacaoa iar in celalalt coaja de lamaie.


Crema se obtine amestecand branza cu ouale, zaharul, zaharul vanilat si grisul.
In reteta initiala aceasta crema contine si coaja de lamaie. Eu am respectat reteta si va recomand sa aveti grija la cantitatea de coaja de lamaie. Asta deoarece aroma de lamaie este intensa si poate  domina si "subjuga" parfumul si dulceata strugurilor. Data viitoare eu o sa fac o crema fara coaja de lamaie deoarece vreau sa ma bucur numai si numai de savoarea acestor minunate bobite mov/verzui.


Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se pune aluatul maro, crema de branza si la final aluatul de culoare alba. Boabele de struguri albi sau negri se aseaza deasupra in functie de preferinte. 
Pentru aceasta prajitura va recomand o tava de 22x29 cm. Eu am folosit o tava de copt mult prea mare (24x36 cm) deoarece eram grabita iar cea mai mica tava a mea era "ocupata". Prin urmare prajiturica nu a crescut "ca-n povesti" iar aluatul maro s-a intrepatruns pe alocuri cu crema de branza. 


Se incinge cuptorul in prealabil la 180 grade si se coace prajitura timp de 40-50 minute.

Iata ce a iesit:


O prajiturica de sezon tare buna!


si inca o poza...


 Si bineinteles o feliuta virtuala pentru voi!


Pofta buna!



2 comentarii:

  1. Foarte bine arata prajitura si cred ca este delicioasa. Am salvat reteta si sigur am sa o incer si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. am facut si eu aceasta prajitura,buna!

    RăspundețiȘtergere