duminică, 16 septembrie 2012

Chec cu ciocolata si pere intregi


Cand am vazul acest chec cu pere intregi pe blogul Dulce si dolce am fost pur si simplu fascinata. M-a incantat  super ideea de a introduce un fruct in interiorul unui chec dar marturisesc sincer ca cel mai mult m-a atras modul spectaculos in care arata o feliuta din acest chec.
Mi-am zis ca obligatoriu trebuie sa incerc aceasta reteta. Iar rezultatul a fost pe masura: combinatia de ciocolata cu pere este delicioasa iar impactul vizual spectaculos. Cu rabdarea am stat mai prost (ca de obicei) asa ca am cam "macelarit" checul cand inca mai era putin caldut.



Ingrediente :
-5 pere mici
-150 g ciocolata amaruie (eu am folosit ciocolata de menaj Galactic)
-200 g faina
-140 g unt
-150 g zahar pudra
-1 lingura cacao
-5 oua (5 galbenusuri si 2 albusuri)
-1 plic praf de copt
-sare 
-esenta de rom

Mod de preparare:

Ciocolata se topeste la bain marie si se lasa sa se raceasca.

Se mizeaxa untul cu zaharul pudra pana se obtine o compozitie cremoasa aproape alba. Apoi se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca bine dupa fiecare. In aceasta compozitie se adauga ciocolata topita, faina si praful de copt date prin sita, cacaoa si o lingura de esenta de rom.


Cele 2 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare si se adauga la compozitia obtinuta anterior amestecand usor cu o spatula de sus in jos ( nu folositi mixerul ! ).


Se curata perele si se trec prin faina.
Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt (pentru a se modela mai bine se uda hartia in prealabil si se stoarce bine). Se toarna 1 cm de compozitie, se aseaza perele intregi si apoi se toarna restul de compozitie.
Se coace la 180 grade timp de circa 50 minute pana trece testul scobitorii.


Se lasa checul la racit, se scoate din tava si se pudreaza. 
Iata checul cu cele 5 "mogaldete".


Dar interesant e ce se afla in interior. Oare cum arata?  Cam asa...

 Si asa...


Si o feliuta virtuala pentru voi !


Pofta buna!





3 comentarii:

  1. Arata grozav!
    Imi place foarte mult cum vine sectiunea!
    Felicitari si o sera faina iti doresc:-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Angelica iti multumesc pt aprecieri! Arata frumos dar este si gustos. Ciocolata ii da un gust aparte(chiar daca eu am folosit o ciocolata de menaj-una mai buna ce-i drept).

      Ștergere
  2. M-a fascinat aceasta combinatie, arata minunat si sigur este un dulce gustos. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere