Ingrediente:
-5 vinete medii
-4-5 rosii
-4-5 rosii
-4-5 ardei gras rosu si galben
-2 cepe
-sare, piper
-patrunjel
-patrunjel
Mod de preparare:
Se
spala bine vinetele, se sterg cu un prosop de bucatarie si se coc
intorcandu-le pe toate partile pana cand sunt coapte. Ne dam seama de
asta atunci cand coaja este neagra iar vinetele sunt moi.
Imediat
dupa ce s-au copt primele vinete se presara cu sare si se pun intr-o
cratita acoperita cu capac pana epuizam de copt toate vinetele. Apoi se
curata de coaja si se intind pe un platou/fund asezat inclinat astfel
incat vinetele sa se scurga de sucul amar.
Dupa o ora se toaca cat mai marunt si se pun intr-un bol.
Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in putin ulei pana capata o culoare usor aurie.
Se adauga ardeiul gras taiat fasii de marime medie si se caleste impreuna cu ceapa cateva minute .
Intre timp rosiile se curata de coaja si se dau pe razatoare pe partea mare. (metoda mea de a curata rosiile este urmatoarea: se ia un cutit si cu partea care nu taie se apasa usor rosia de sus in jos; se repeta operatiunea pe toata suprafata rosiei; veti vedea cum coaja va capata o culoare mai inchisa si astfel ea va putea fi inlaturata foarte usor cu partea ascutita a cutitului).
Peste ceapa calita si ardei se adauga rosile, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic.
Cand sucul de rosii a scazut aproape complet se adauga vinetele si se lasa pe foc mic inca 3-5 minute.
Salata se poate servi atat calda cat si rece.
Si desigur o feliuta pentru voi!
Pofta buna!
foarte bun !
RăspundețiȘtergereDeja mi-ai facut pofta cu bunatatea asta.Daca nu mai gasesti felia cu salata sa sti ca eu am luat-o !!!
RăspundețiȘtergereTe astept si la mine pe blog !
Mult succes !
Te tzuc....
Buna ziua si multumesc de invitatie!!
RăspundețiȘtergereCe am vazut aici e minunat si foarte apetisant!!
FELICITARIsi sa stii ca am si eu blog daca te-ar interesa
http://www.lulu-povestidinbucatarie.blogspot.com
o duminica frumoasa!!