duminică, 21 octombrie 2012

Prajitura roz



Viata este roz si roz este lumea toata. Nu, nu m-am apucat de compus versuri! Pe acestea le stiu inca din copilarie; Jojo canta un cantecel care incepea chiar asa. Si era imposibil sa nu mi-l amintesc caci am facut o prajitura "foarte" roz.

Ingrediente blat:
-300 g faina
-375 g zahar
-5-6 linguri cacao
-500 ml lapte
-2 linguri ulei
-15 g praf de copt (un pliculet si jumatate)
 Ingrediente crema:
-250 g unt
-350 ml lapte
-100 nuca de cocos roz
-100 g zahar pudra
-1 lingura amidon alimentar
-1 lingura estenta de rom


 Ingrediente sirop:
-200 ml apa
-120 ml zahar

Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca faina, praful de copt, zaharul si cacaoa. Peste ingredientele solide se toarna in fir subtire laptele si uleiul si se mixeaza bine. 


Se tapeteaza o tava de 24x36 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45 de minute.
Se scoate tava si se lasa blatul sa se raceasca bine in tava.(eu l-am lasat peste noapte)


Pentru crema se amesteca nuca de cocos cu amidonul si zaharul pudra. Peste acestea se toarna laptele cate un pic astfel incat sa nu faca cocoloase si se pune totul la foc mic pentru a se ingrosa un pic.
Se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de rom.
Untul se mixeaza putin si se adauga cate o lingura din amestecul de nuca de cocos pana il incorporam pe tot.


Blatul se insiropeaza, se intinde crema de cocos si se acopera cu un strat de frisca(300 ml).


Se orneaza dupa preferinte. Din pacate eu nu am facut niste "moturi" prea elegante. M-am grabit si nu am folosit posul.


Prajiturica este usoara, fina si in plus se prepara repede.
Mai tarziu mi-am luat revansa si am ornat frumos.


Vreti si voi o prajiturica? Serviti va rog....

 Pofta buna!


2 comentarii:

  1. buna interensata prajitura trebuie sa fie buna am o intrebare daca nu te superi iasa asa de pufos fara oua dacai asa ai bine cu criza asta cu drag ely

    RăspundețiȘtergere